csrf
Middendrenthevoorelkaar logo
Middendrenthevoorelkaar

Mentorschap, iets voor u?

Bent u degene die wil opkomen voor de belangen van mensen met een ziekte of beperking? Dan bieden wij u een prachtige en zinvolle taak als vrijwilliger. Als stichting helpen wij mensen die door ziekte of handicap niet (meer) de regie over hun leven kunnen voeren. Heeft u affiniteit met volwassenen met een beperking of ziekte? Kunt u zich goed inleven en wensen van een ander centraal stellen? Bent u communicatief en besluitvaardig? Kunt u goed afstemmen en samenwerken? Bent u circa 6 uren per maand beschikbaar? Wij bieden waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact. Wij zorgen voor scholing en ondersteuning Wij bieden een onkostenvergoeding Heeft u interesse? Kijk ook eens op onze website: [website verborgen]

Lees meer

structureel

Beilen

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bent u degene die wil opkomen voor de belangen van mensen met een ziekte of beperking?
Dan bieden wij u een prachtige en zinvolle taak als vrijwilliger.
Als stichting helpen wij mensen die door ziekte of handicap niet (meer) de regie over hun leven kunnen voeren.
Heeft u affiniteit met volwassenen met een beperking of ziekte?
Kunt u zich goed inleven en wensen van een ander centraal stellen?
Bent u communicatief en besluitvaardig?
Kunt u goed afstemmen en samenwerken?
Bent u circa 6 uren per maand beschikbaar?
Wij bieden waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact.
Wij zorgen voor scholing en ondersteuning
Wij bieden een onkostenvergoeding
Heeft u interesse? Kijk ook eens op onze website: [website verborgen]

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 6 uur

Locatie

Beilen

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Midden-Drenthe

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud! Wat ga jij doen? Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen. Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is. Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

Eenmalig
MaS
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Beheer en onderhoud Plantenasiel

Stichting Dierenweide Stroomdal

In het Stroomdal-gebied is een plantenasiel. Dit vraagt om regelmatig onderhoud. Verder is het plan om in geschikte maanden bij mensen die planten en boompjes over hebben, op afspraak deze op te gaan halen. Vanuit onze organisatie zijn collega-vrijwilligers beschikbaar. De werkzaamheden kunnen in eigen tijd uitgevoerd worden. Gereedschap en materiaal is voorhanden. Stichting Dierenweide Stroomdal beschikt over een leuk team aan vrijwilligers.

Structureel
MaS
Midden-Drenthe

Ik zoek een maatje!

Greet

Wie wil mijn maatje worden om wat mee te ondernemen? Wandelen of een kopje koffie vind ik erg leuk om te doen. Gezellig een babbeltje tijdens de wandeling of een bezoek thuis in het Spectrum. Ik ben gebonden aan mijn elektrische rolstoel. Het lijkt me leuk om mensen in Beilen te leren kennen en samen Beilen te ontdekken. Ik ben vanuit Noord-Holland in november in het mooie Drenthe komen wonen in het Spectrum. Ik geniet van het buitenleven, maar met zijn tweeën is dat een stuk gezelliger! Hopelijk tot ziens, hartelijke groet, Greet

Structureel
Midden-Drenthe

Gastheer/gastvrouw huiskamer Altingerhof

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Hoi! Ben jij goed in het maken van een praatje? Kun jij je inleven in de oudere mens? Houd jij van gezelligheid en warme aandacht geven? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben plek op onze woningen voor een gastvrouw/gastheer. Iemand die het fijn vindt om onze bewoners aandacht te geven in de vorm van een praatje, een spelletje of een gezellige wandeling. Bij ons wonen ouderen met dementie maar ook ouderen met lichamelijke problemen, in verschillende stadia en verschillende ziekteprocessen, dat maakt het ook zo leuk om bij ons te zijn. Geen dag is gelijk. Onze mensen houden, ongeacht hun ziekte, van warmte, gezelligheid en aandacht. Dat kan jij brengen, maar wij geven ook! Een oprechte lach en een goed gevoel omdat jij het verschil kan maken in de dag van onze mensen. Je wordt betrokken bij onze organisatie en de woning waar je terecht komt.

Structureel
Midden-Drenthe

Vrijwilliger Palliatieve zorg

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze palliatieve unit. Het werken als vrijwilliger palliatieve zorg in de terminale fase is aanvullend aan hetgeen de mantelzorg en zorgverlener doet. In het werken als vrijwilliger palliatieve zorg in de terminale fase is samenwerking met andere betrokkenen belangrijk. Zoals met de naasten van de cliënt, collega- vrijwilligers, behandelaren, en zorgmedewerkers. In veel gevallen is een vrijwilliger werkzaam als de mantelzorger er niet is of niet kan zijn. “Er zijn voor de ander ”is de rode draad van het vrijwilligerswerk in de locaties van Icare en in het bijzonder wat betreft het bieden van ondersteuning in de palliatief-terminale fase aan een cliënt en diens naasten. Voelt u zich aangetrokken tot neem dan contact met ons op.

Structureel