Screener voor Voedselbank Hart van Drenthe

Screener voor Voedselbank Hart van Drenthe

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Bovensmilde, Hoogersmilde, Smilde
Categorie:
Financieel & juridisch
Tip anderen via:

Gezocht: Screener Voedselbank Hart van Drenthe, Gemeente Midden-Drenthe gebied Smilde en omstreken.

De weg naar de voedselbank is voor de meeste mensen moeilijk. De screener is voor deze klant vaak het eerste contact met de voedselbank. De screener beoordeelt aan de hand van door de voedselbank Nederland gestelde criteria tijdens een huisbezoek of de klant in aanmerking komt voor een voedselpakket.
Je bent maatschappelijk betrokken, je hebt respect voor mensen die het minder breed hebben en in staat vertrouwelijke informatie voor je te houden. De screening is niet aan vaste tijden gebonden. Je maakt zelf afspraken met de aanvragers op tijden, die jou en de aanvrager passen. Eventuele reiskosten kunnen worden vergoed. Uitgiftepunt Smilde maakt deel uit van de Voedselbank Hart van Drenthe. Het is een vrijwilligersorganisatie die een bijdrage wil leveren aan de bestrijding van armoede door voedselpakketten uit te delen aan mensen die dit tijdelijk nodig hebben. Tevens willen we daarmee verspilling van voedsel tegengaan.

Taken

• Doet de screening, herscreening en toekenning of afwijzing van voedselhulp. Hanteert hierbij de richtlijnen, criteria en normbedragen die zijn vastgesteld door Vereniging Voedselbanken Nederland.
• Voert de administratie bij aanmelding, screening, herscreening en toekenning of afwijzing van voedselhulp.
• Overlegt met collega screener wie voor screening in aanmerking komt en door wie er wordt gescreend.
• Zorgt voor het waarborgen van de privacy van de klanten binnen en buiten de voedselbank.
• Maakt een afspraak met de hulpvrager voor een huisbezoek (ivm Corona nu telefonisch) voor een screening of herscreening.
• Rapporteert over de uitkomst van screening en herscreening aan de collega screener.

Vacature screener
De screener vormt de belangrijkste schakel met onze cliënten, die in een zware periode van hun leven zitten. Het is een stevige, warme persoonlijkheid die screenings- en herscreeningsgesprekken met onze cliënten kan voeren. De screener gaat in gesprek met de mensen die in aanmerking komen voor voedselhulp. Na een korte uitleg over de werkwijze van de screening volgens de normen van de Voedselbank, toetst de screener of de aanvrager in aanmerking komt voor een voedselpakket. Uitgangspunt daarbij is maatwerk: de normen zijn richtlijnen, geen wetten. De screener werkt in teamverband en overlegt en stemt zo nodig af met zijn of haar mede screeners. De screener registreert de persoonlijke gegevens, de inkomsten en de uitgaven die meetellen in de norm aan de hand van de benodigde bewijzen. Na de registratie besluit hij of zij over eventuele toewijzing en periode van voedselhulp. Ter verbetering van de situatie adviseert de screener hulpverlenende instanties en/of verwijst door. De screener draagt ook zorg voor de tussentijdse herbeoordelingen

  • De vraag van Siebo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Middendrenthevoorelkaar
Laat Siebo weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Screener voor Voedselbank Hart van Drenthe" van Siebo.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Middendrenthevoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Siebo
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Siebo
  • De vraag van Siebo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Middendrenthevoorelkaar