csrf
Middendrenthevoorelkaar logo
Middendrenthevoorelkaar

Steunouders gezocht!

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder! Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud) die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaardigheden Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen. Duur Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. Wat bieden wij? Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening. Iets voor jou? Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je graag een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact op met Thérèse. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse Snaak steunouder coördinator: [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]. Of meld je aan als steunouder via onze website: [website verborgen]/. Kijk voor meer algemene informatie op [website verborgen].

Lees meer

structureel

Midden-Drenthe

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder!

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud) die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen.

Vaardigheden
Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen.

Duur
Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden.

Wat bieden wij?
Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen.
De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien.
Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening.

Iets voor jou?
Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je graag een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact op met Thérèse.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse Snaak steunouder coördinator: [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]. Of meld je aan als steunouder via onze website: [website verborgen]/.
Kijk voor meer algemene informatie op [website verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Midden-Drenthe

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Welzijnswerk Midden-Drenthe

Midden-Drenthe

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud! Wat ga jij doen? Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen. Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is. Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

Eenmalig
MaS
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Beilen Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis (bv 1x per maand) een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Naderhand drinken we voor wie dat wil gezellig een kopje thee of koffie samen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen van een halve dag aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! We wandelen elke donderdag van 14 tot 15 uur. Vertrekpunt is de Westhoek van Cosis aan de Reigerlaan 4 in Beilen.

Structureel
MaS
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Wandelbegeleiders

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Smilde Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. We lopen wekelijks met een Gezond Natuur Wandeling vanaf de Tennisclub 't Kyllot. Elke maandag van 10 tot 11 uur. Daarna kopje thee/ koffie voor de liefhebber in de kantine voor de Tennisclub. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je!

Structureel
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Grootsteunouders gezocht!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Opa's en oma's zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of ze wonen te ver weg. Lijkt het u leuk om de rol van grootouder te vervullen voor een gezin in de buurt? U bent meer dan welkom! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt de steunouder coördinator gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Steunouder zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen. Hoe kom je in aanmerking - Volwassenen met opvoedingservaring - Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen (dit regelt Welzijnswerk Midden-Drenthe). Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse, steunouder coördinator. Of meld je aan als steunouder via onze website.

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder voor twee lieve kindjes 1 en 2,5

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor 2 jongens in leeftijd van 1 en 2,5 uit Beilen zijn wij op korte termijn op zoek naar een leuke en fijne plek waar ze kunnen spelen! Vanwege de ziekte van vader is er behoefte ontstaan om het netwerk verder uit te breiden en zoeken ze ondersteuning op momenten dat vader voor afspraken naar het ziekenhuis gaat. Ben jij die liefdevolle steunouder dat betrokken wil blijven bij deze kinderen en liefdevolle gezin? Staan jullie klaar voor deze lieve sociale, ondernemende en leergierige kindjes? En hebben jullie wellicht de mogelijkheid om dit gezin extra op te vangen als de zorg van vader dat vraagt? Dan komen wij graag met je in contact! Wat zoeken we? Een steungezin dat voor een langere periode betrokken wil blijven bij dit gezin en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? De steunoudercoördinator komt graag kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Waar deze lieve kindjes een middagje in de week mogen zijn. • Een gezin zonder huisdieren, dat incidenteel kan worden ingezet als de zorg van vader dat vraagt. Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met Thérèse (Steunoudercoördinator bij Welzijnswerk Midden-Drenthe)

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder gezocht voor een jongetje van 3!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Wij zijn op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek voor een 3-jarig jongetje uit Westerbork. Het jongetje komt uit Syrië, heeft een ontwikkelingsachterstand en daarmee de nodige ondersteuning nodig. Hij wordt graag voorgelezen, kan zich goed focussen op zijn blokjes en speelt graag op de trampoline. Ben jij die liefdevolle steunouder met veel geduld, die structuur kan bieden en duidelijkheid kan geven? Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat cultuur sensitief is; • Dat geduld en begrip heeft en actief wil bijdragen aan het emotioneel sterker maken van dit jongetje; • Waar deze jongen een middagje mag zijn. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag kennismaken! Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met: Thérèse.

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder(s) gezocht: broer(7) en zus (10)

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in leeftijd van 7 en 10 jaar uit Beilen zijn wij op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek! Waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Door omstandigheden van moeder, is moeder minder goed in staat om goed voor haarzelf en haar lieve kinderen te zorgen. Moeder heeft weinig mensen om zich heen waarmee zij haar zorgen kan delen. Het zou voor haar heel fijn zijn dat zij af en toe even tijd voor zichzelf heeft en dat haar kinderen een prettige en fijne dag hebben, waar ze zich veilig voelen en kind mogen zijn. De oudste is een leuke meid en gaat naar de basisschool. Zij is erg sociaal en maakt snel contacten. Zij houdt van koken en buiten spelen. De lieve jongen van 7 gaat naar de basisschool. Hij mag graag bordspelletjes doen zoals; pokemon labyrint, memories en met auto’s spelen. Wat we zoeken? Een steungezin dat langere tijd bij dit gezin betrokken wil blijven en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag met je kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat stevig in schoenen staat en liefdevol is; • Wij zoeken voor ieder kind een steunouder. Waar één of beide kinderen een moment van de week/of twee weken mogen zijn* *Frequentie in overleg bespreekbaar.

Structureel

Anderen bekeken ook

Midden-Drenthe

Grootsteunouders gezocht!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Opa's en oma's zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of ze wonen te ver weg. Lijkt het u leuk om de rol van grootouder te vervullen voor een gezin in de buurt? U bent meer dan welkom! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt de steunouder coördinator gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Steunouder zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen. Hoe kom je in aanmerking - Volwassenen met opvoedingservaring - Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen (dit regelt Welzijnswerk Midden-Drenthe). Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse, steunouder coördinator. Of meld je aan als steunouder via onze website.

Structureel
Midden-Drenthe

Chauffeurs Buurtvervoer Midden-Drenthe

Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe

Wilt u graag iets betekenen voor een ander en houdt u van autorijden? Wij zoeken enthousiaste en verantwoordelijke chauffeurs voor onze personenbusjes, die ook geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe brengt de minder mobiele inwoners van Midden-Drenthe op verzoek van deur tot deur gedurende werkdagen. Onze klanten zijn divers, maar de meesten hebben wat aandacht of hulp nodig bij het in- en uitstappen. De chauffeurs rijden in principe ofwel in de regio Smilde, ofwel in de regio Beilen, ofwel in de regio Westerbork. Steeds in een straal van maximaal 25 kilometer om die centrumplaats. Enige flexibiliteit in de inzet is gewenst, in het geval de ene regio drukker is dan de andere. De chauffeurs rijden in overleg met onze coördinator in een frequentie die zij zelf prettig vinden. Elke dag? Elke week? Eens in de twee weken? Alles is bespreekbaar. Wij vragen chauffeurs die overdag beschikbaar zijn en beschikken over een rijbewijs-B. Ook vragen we om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en worden onze chauffeurs elke twee jaar medisch gekeurd. Wij bieden een prettige informele werksfeer, een training in de bediening van de bus (en rolstoellift), de benodigde verzekeringen, een reiskostenvergoeding indien nodig, en vooral enorme voldoening na een dagje rijden voor de minder mobiele medemens! Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met onze chauffeurs-coördinator Bertie.

Structureel
Midden-Drenthe, Ooststellingwerf

Maatschappelijk begeleider

Vluchtelingenwerk Nederland

We zijn op zoek naar vrijwilligers, die ons team kunnen versterken. Vluchtelingenwerk biedt voor de statushouders, begeleiding en activiteiten op allerlei terreinen, waaronder maatschappelijke begeleiding. Als maatschappelijk begeleider bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen in de gemeente. Van hen wordt verwacht dat zij op termijn zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij: jouw rol is begeleiding bieden bij dit integratieproces. Hierbij word je aangestuurd door de teamleider en werk je samen met andere vrijwilligers, de gemeente en diverse andere organisaties en instanties. Taken: • aanvragen van verschillende voorzieningen (uitkering, toeslagen en dergelijke) • uitleg geven over procedures en instanties en bemiddelen in het contact • helpen bij het invullen van formulieren (papier en digitaal) • een vertrouwensband opbouwen, een luisterend oor bieden en indien nodig doorverwijzen • begeleiden en coachen naar zelfredzaamheid • dossieropbouw, verslaglegging en voorgang bijhouden in het cliëntvolgsysteem Wij vragen: • affiniteit met de doelgroep • een nauwkeurige werkstijl • goede communicatieve en administratieve vaardigheden • je bent in staat met digitale systemen te werken of dit te leren • je houd van samenwerken, kan motiveren, inspireren en weet mensen met elkaar te verbinden • je bent bereid tot deelname aan het interne scholingsprogramma • tijdens kantoortijden beschikbaar (gemiddeld 1 dag per week) • woonachtig in de gemeente Midden Drenthe • bij voorkeur minimaal 12 maanden beschikbaar Wij bieden: - zinvol en boeiend vrijwilligerswerk in een gezellig team - ondersteuning door een teamleider en ervaren collega’s - onkostenvergoeding - WA- en ongevallenverzekering. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider mevrouw Liuba of Johan door middel van het sturen van een berichtje

Structureel
Midden-Drenthe

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud! Wat ga jij doen? Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen. Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is. Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

Eenmalig
MaS
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Steunouder(s) gezocht: broer(7) en zus (10)

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in leeftijd van 7 en 10 jaar uit Beilen zijn wij op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek! Waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Door omstandigheden van moeder, is moeder minder goed in staat om goed voor haarzelf en haar lieve kinderen te zorgen. Moeder heeft weinig mensen om zich heen waarmee zij haar zorgen kan delen. Het zou voor haar heel fijn zijn dat zij af en toe even tijd voor zichzelf heeft en dat haar kinderen een prettige en fijne dag hebben, waar ze zich veilig voelen en kind mogen zijn. De oudste is een leuke meid en gaat naar de basisschool. Zij is erg sociaal en maakt snel contacten. Zij houdt van koken en buiten spelen. De lieve jongen van 7 gaat naar de basisschool. Hij mag graag bordspelletjes doen zoals; pokemon labyrint, memories en met auto’s spelen. Wat we zoeken? Een steungezin dat langere tijd bij dit gezin betrokken wil blijven en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag met je kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat stevig in schoenen staat en liefdevol is; • Wij zoeken voor ieder kind een steunouder. Waar één of beide kinderen een moment van de week/of twee weken mogen zijn* *Frequentie in overleg bespreekbaar.

Structureel
Midden-Drenthe

Klusser met groene vingers

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Bent u iemand die van tuinieren houdt dan zijn wij op zoek naar u. Voor onze mooie groentetuin, die in samenwerking met dierenweide Stroomdal tot stand is gekomen, zoeken we vrijwilligers die samen met bewoners in een tuintje willen schoffelen of poten van planten, opstellen van zaai en poot schema, vegen en schoonmaken van het terras. Enige tuinkennis wordt op prijs gesteld . U wordt ingewerkt en er is tuingereedschap aanwezig. We hopen dat u zich aanmeld als deze vraag u aanspreekt. Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.

Structureel
Midden-Drenthe

Gezellige wandelen en sociaal bezig zijn ....

Stichting Gezond Natuur Wandelen

maar het liefst in een groene omgeving. Overweeg dan om je aan te melden voor een oriënterende wandeling om te kijken of je onze nieuwe wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen wordt. Als vrijwillige wandelbegeleider loop je samen met een andere vrijwilliger een wandelgroep vanaf het verzamelpunt. Onze wekelijkse wandelingen van ongeveer een uur in de natuur worden in een rustig tempo gelopen en vinden plaats in verschillende seizoenen. Je begeleidt één tot vier keer per maand in overleg met je lokale coördinator, en op andere dagen kun je zelf deelnemen aan de wandelingen. Je hebt geen specifieke kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Tijdens de wandeling vertel je kort iets over de natuur, wat bijdraagt aan de natuurbeleving van de deelnemers. Na afloop van de wandeling drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee, wat een gezellige gelegenheid is om contact te leggen en te genieten van elkaars gezelschap. Terwijl je een leuke wandeling maakt, maakt je andere blij doordat ze zonder zorgen kunnen genieten van het samen buiten zijn en de contacten. Bewegen gaat zo ongemerkt. Wandelgroep in de buurt: Het verzamelpunt waar de wandelaars samen komen is: * De Westhoek, Reigerlaan 4 in Beilen. Elke donderdag wordt gewandeld van 14.00 tot 15.00 uur. Tijdens het wandelingen word je ingewerkt. We bieden als extra ondersteuning onze nieuwe begeleiders in het voorjaar van 2024 drie korte en interessante cursussen gratis aan: een halve of hele dag training voor wandelbegeleiders, EHBO en natuurbeleving. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd bij de coördinator terecht of per mail bij het landelijk team Kom een keer vrijblijvend meewandelen. Neem contact op met Corrie om je aan te melden zodat ze jou met de wandelgroep in contact kan brengen. Samen kunnen we anderen helpen om te genieten van de natuur en gezelligheid.

Structureel