Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Middendrenthevoorelkaar

Maatschappelijk begeleider

We zijn op zoek naar vrijwilligers, die ons team kunnen versterken. Vluchtelingenwerk biedt voor de statushouders, begeleiding en activiteiten op allerlei terreinen, waaronder maatschappelijke begeleiding. Als maatschappelijk begeleider bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen in de gemeente. Van hen wordt verwacht dat zij op termijn zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij: jouw rol is begeleiding bieden bij dit integratieproces. Hierbij word je aangestuurd door de teamleider en werk je samen met andere vrijwilligers, de gemeente en diverse andere organisaties en instanties. Taken: • aanvragen van verschillende voorzieningen (uitkering, toeslagen en dergelijke) • uitleg geven over procedures en instanties en bemiddelen in het contact • helpen bij het invullen van formulieren (papier en digitaal) • een vertrouwensband opbouwen, een luisterend oor bieden en indien nodig doorverwijzen • begeleiden en coachen naar zelfredzaamheid • dossieropbouw, verslaglegging en voorgang bijhouden in het cliëntvolgsysteem Wij vragen: • affiniteit met de doelgroep • een nauwkeurige werkstijl • goede communicatieve en administratieve vaardigheden • je bent in staat met digitale systemen te werken of dit te leren • je houd van samenwerken, kan motiveren, inspireren en weet mensen met elkaar te verbinden • je bent bereid tot deelname aan het interne scholingsprogramma • tijdens kantoortijden beschikbaar (gemiddeld 1 dag per week) • woonachtig in de gemeente Midden Drenthe • bij voorkeur minimaal 12 maanden beschikbaar Wij bieden: - zinvol en boeiend vrijwilligerswerk in een gezellig team - ondersteuning door een teamleider en ervaren collega’s - onkostenvergoeding - WA- en ongevallenverzekering. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider Johan of Jie door middel van het sturen van een berichtje

Lees meer

structureel

Beilen, Smilde, Westerbork

Administratie & receptie
Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

We zijn op zoek naar vrijwilligers, die ons team kunnen versterken. Vluchtelingenwerk biedt voor de statushouders, begeleiding en activiteiten op allerlei terreinen, waaronder maatschappelijke begeleiding. Als maatschappelijk begeleider bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen in de gemeente. Van hen wordt verwacht dat zij op termijn zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij: jouw rol is begeleiding bieden bij dit integratieproces. Hierbij word je aangestuurd door de teamleider en werk je samen met andere vrijwilligers, de gemeente en diverse andere organisaties en instanties.

Taken:
• aanvragen van verschillende voorzieningen (uitkering, toeslagen en dergelijke)
• uitleg geven over procedures en instanties en bemiddelen in het contact
• helpen bij het invullen van formulieren (papier en digitaal)
• een vertrouwensband opbouwen, een luisterend oor bieden en indien nodig doorverwijzen
• begeleiden en coachen naar zelfredzaamheid
• dossieropbouw, verslaglegging en voorgang bijhouden in het cliëntvolgsysteem

Wij vragen:
• affiniteit met de doelgroep
• een nauwkeurige werkstijl
• goede communicatieve en administratieve vaardigheden
• je bent in staat met digitale systemen te werken of dit te leren
• je houd van samenwerken, kan motiveren, inspireren en weet mensen met elkaar te verbinden
• je bent bereid tot deelname aan het interne scholingsprogramma
• tijdens kantoortijden beschikbaar (gemiddeld 1 dag per week)
• woonachtig in de gemeente Midden Drenthe

• bij voorkeur minimaal 12 maanden beschikbaar


Wij bieden:
- zinvol en boeiend vrijwilligerswerk in een gezellig team
- ondersteuning door een teamleider en ervaren collega’s
- onkostenvergoeding
- WA- en ongevallenverzekering.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider Johan of Jie door middel van het sturen van een berichtje

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Beilen, Smilde, Westerbork

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving
Jie/Johan
65% profielsterkte

Over Jie/Johan

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Jie/Johan is ingeschreven op Middendrenthevoorelkaar sinds 23-11-2021
  • Positieve match gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Chauffeurs Buurtvervoer Midden-Drenthe
Beilen, Smilde, Westerbork

Chauffeurs Buurtvervoer Midden-Drenthe

Eenmalig of maandelijks · 4 tot 8 uur
Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe

Wilt u graag iets betekenen voor een ander en houdt u van autorijden? Wij zoeken enthousiaste en verantwoordelijke chauffeurs voor onze personenbusjes, welke ook geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe brengt de minder mobiele inwoners van Midden-Drenthe op verzoek van deur tot deur gedurende werkdagen. Onze klanten zijn divers, maar de meesten hebben wat aandacht of hulp nodig bij het in- en uitstappen. De chauffeurs rijden in principe ofwel in de regio Smilde, ofwel in de regio Beilen, ofwel in de regio Westerbork. Steeds in een straal van maximaal 25 kilometer om die centrumplaats. Enige flexibiliteit in de inzet is gewenst, in het geval de ene regio drukker is dan de andere. De chauffeurs rijden in overleg met onze coördinator in een frequentie die zij zelf prettig vinden. Elke dag? Elke week? Eens in de twee weken? Alles is bespreekbaar. Wij vragen chauffeurs die overdag beschikbaar zijn en beschikken over een rijbewijs-B. Ook vragen we om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en worden onze chauffeurs elke twee jaar medisch gekeurd. Wij bieden een prettige informele werksfeer, een training in de bediening van de bus (en rolstoellift), de benodigde verzekeringen, een reiskostenvergoeding indien nodig, en vooral enorme voldoening na een dagje rijden voor de minder mobiele medemens! Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met onze chauffeurs-coördinator Bertie.

Steunouders gezocht!
Midden-Drenthe

Steunouders gezocht!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Welzijnswerk Midden-Drenthe

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder! Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud) die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaardigheden Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen. Duur Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. Wat bieden wij? Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening. Iets voor jou? Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je graag een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact op met Thérèse. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse Snaak steunouder coördinator: [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]. Of meld je aan als steunouder via onze website: [website verborgen]/. Kijk voor meer algemene informatie op [website verborgen].

Grootsteunouders gezocht!
Beilen, Smilde, Westerbork

Grootsteunouders gezocht!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Welzijnswerk Midden-Drenthe

Opa's en oma's zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of ze wonen te ver weg. Lijkt het u leuk om de rol van grootouder te vervullen voor een gezin in de buurt? U bent meer dan welkom! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt de steunouder coördinator gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Steunouder zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen. Hoe kom je in aanmerking - Volwassenen met opvoedingservaring - Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen (dit regelt Welzijnswerk Midden-Drenthe). Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse, steunouder coördinator. Of meld je aan als steunouder via onze website.

COSA: reintegratie van zedendaders
Beilen, Hijken

COSA: reintegratie van zedendaders

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Reclassering Nederland

Houd jij van een uitdaging en vind je het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers? Laat je dan meenemen in de wereld van COSA! WAT IS COSA? COSA heeft als doel: geen nieuwe slachtoffers (van seksueel geweld). Deze aanpak wordt vanuit Reclassering Nederland aangeboden aan zedendaders die geen nieuwe delicten willen plegen. Dat is vaak moeilijk voor hen omdat zij veelal worden buitengesloten door de maatschappij. Eenzaamheid en sociaal isolement komen vaak voor bij zedendaders en dat maakt de kans op nieuwe risico's juist groter. COSA wil dit sociaal isolement voorkomen of doorbreken. Als jij de persoon en het delictgedrag van elkaar kunt scheiden, kun jij hier iets aan doen. COSA ondersteunt iemand bij de re integratie in de maatschappij en daarbij mag het zowel gezellig zijn als serieus. Samen met mede-vrijwilligers en een aantal professionals volgen we het re integratietraject, moedigen we goede keuzes aan en grijpen we (professionals) vroegtijdig in waar nodig. De vrijwilligers en de zedendader (kernlid genoemd) vormen de binnencirkel. De betrokken professionals (o.a. toezichthouder Reclassering, behandelaar, begeleider en wijkagent) vormen de buitencirkel. VRIJWILLIGERS: Als vrijwilliger hoef je geen specifieke achtergrond te hebben. We beginnen na een aanmelding altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voordat je ingezet kunt worden neem je deel aan een verplichte tweedaagse training. Deze training neemt je mee in de wereld van zedenproblematiek en in het werken als vrijwilliger bij COSA. Je leert geen vaardigheden aan, maar ontdekt of het werk bij je past door informatie die wordt gegeven en te oefenen met situaties die je tegen kunt komen. Na de training beslissen we samen of we met elkaar willen en kunnen gaan samenwerken. We hebben dan wel een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. WAT DOE JE? Als vrijwilliger hoef je geen hulpverleningsgesprekken te voeren. Je neemt jezelf mee en treedt in contact met de zedendader van mens tot mens. Je ondersteunt bij lastigheden die iemand tegenkomt, vaak liggen deze op het sociale vlak. Je gaat in gesprek, onderneemt sociale activiteiten en hebt het leuk met elkaar, maar je hebt ook oog voor risico's en spreekt iemand aan op zijn verantwoordelijkheid. Je werkt altijd samen met een paar andere vrijwilligers. Dit alles onder goede begeleiding van een professionele cirkel coördinator van Reclassering Nederland die verantwoordelijk is voor het proces van de cirkel. WAT KRIJG JE? Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Naast de vergoeding van gemaakte kilometers en/of kleine uitgaven voor bijvoorbeeld een kopje koffie of een drankje tijdens sociale activiteiten, bieden wij ook het volgende aan: - individuele coaching voor vrijwilligers (verplicht) - intervisie (we verwachten dat je hiervoor openstaat) - thema avonden of -lunches over werkgerelateerde onderwerpen - een gezellige nieuwjaarsborrel - vergoeding van andere activiteiten in overleg met cirkel coördinator Wij hebben oog voor onze vrijwilligers, ook naast het werk dat zij bij ons verrichten. Wij zijn ook 's avonds en in de weekenden bereikbaar voor vrijwilligers. U bent van harte uitgenodigd om u aan te melden. Wij werken door heel Noord-Nederland, maar u bepaalt zelf in welk gebied en op welke dagen/dagdelen/tijden u ingezet wilt worden. Mocht u naar aanleiding van deze vacature vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen.

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen
Midden-Drenthe

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Welzijnswerk Midden-Drenthe

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud! Wat ga jij doen? Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen. Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is. Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

MaS
(kleine) groepen
Sport maatje gezocht voor 1 bewoner
Beilen

Sport maatje gezocht voor 1 bewoner

Wekelijks · 0 tot 2 uur
Renée

Zorgboerderij de vrije vogels is opzoek naar een sport maatje voor 1 van onze bewoners. De man waarvoor wij een buddy/maatje zoeken houdt ervan om in de sportkamer bezig te zijn met gewichten, bankdrukken etc. Zie jij je samen met onze bewoner sporten bij ons op locatie? Dan horen wij dit graag. We zijn opzoek naar iemand die op Maandag, Dinsdag of Woensdag het liefst in de avond tussen 1900-2100 een uurtje met de bewoner te sporten. Contact: stuur mij via hier een bericht en wie weet ben jij het maatje/buddy voor onze bewoner om samen te sporten.

Wie wil boodschappen doen?
Wijster

Wie wil boodschappen doen?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Dorpshuis Wijster

Voor ons dorpshuis in Wijster zoeken wij iemand die wekelijks -samen met een vrijwilliger die het nu alleen doet- de voorraad wil aanvullen. De boodschappen worden meestal in het dorp gedaan. De supermarkt is op loopafstand. Het gaat voornamelijk om inkoop van dranken, cake/koek en snacks. Eenmaal per maand wordt er met een groep vrijwilligers gekookt voor ouderen. Ook daarvoor moeten boodschappen worden gedaan. Betrokken vrijwilligers kunnen zelf eventueel mee eten. Zo zorgt het vrijwilligerswerk ook voor verbinding tussen mensen.

Vrijwilliger Palliatieve zorg
Beilen

Vrijwilliger Palliatieve zorg

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Icare, locatie Altingerhof

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze palliatieve unit. Het werken als vrijwilliger palliatieve zorg in de terminale fase is aanvullend aan hetgeen de mantelzorg en zorgverlener doet. In het werken als vrijwilliger palliatieve zorg in de terminale fase is samenwerking met andere betrokkenen belangrijk. Zoals met de naasten van de cliënt, collega- vrijwilligers, behandelaren, en zorgmedewerkers. In veel gevallen is een vrijwilliger werkzaam als de mantelzorger er niet is of niet kan zijn. “Er zijn voor de ander ”is de rode draad van het vrijwilligerswerk in de locaties van Icare en in het bijzonder wat betreft het bieden van ondersteuning in de palliatief-terminale fase aan een cliënt en diens naasten. Voelt u zich aangetrokken tot neem dan contact met ons op.