csrf
Middendrenthevoorelkaar logo
Middendrenthevoorelkaar

Maatschappelijke stage - flyers bezorgen

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud! Wat ga jij doen? Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen. Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is. Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Midden-Drenthe

Maximaal 2 deelnemers

Marketing & communicatie

Beschrijving

Zit jij op het voortgezet onderwijs en zoek jij een plek voor je maatschappelijke stage? Bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

Wij zijn heel blij met ons platform Middendrenthevoorelkaar. Jij hebt het platform gevonden. Ook daar zijn wij blij mee! Natuurlijk willen wij graag dat álle inwoners van Midden-Drenthe dit platform leren kennen. Er staan veel leuke dingen op die je kunt doen. Als iedereen elkaar een beetje helpt, dan maken wij er met elkaar iets moois van. Dan is Midden-Drenthe een fijne plek om te wonen. Voor jong en oud!

Wat ga jij doen?
Je mag in je eigen dorp, in je eigen straat, of in de eigen buurt flyers bezorgen. Huis-aan-huis, bij alle adressen waar een folder in de bus gestopt mag worden. Het zijn flyers met uitleg over het platform Middendrenthevoorelkaar. De flyers krijg je bij ons op kantoor en we spreken samen af welke straten jij wilt bezorgen.

Misschien vind je het gezelliger om het samen met een klasgenoot te doen? Dat mag natuurlijk ook! Als je maar wel even vraagt op school of dat goed is.
Stuur maar even een berichtje als je ons hierbij wilt helpen.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 10 uur

Locatie

Midden-Drenthe

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor MaS

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Welzijnswerk Midden-Drenthe

Midden-Drenthe

Schaak- of Dammaatje gezocht

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Een vrouw van bijna 80 in Westerbork wil graag haar hersens laten kraken en zoekt een dam – of schaakmaatje ( van middelbare leeftijd of ouder). Mevrouw heeft ooit dammen geleerd en zou het graag weer willen oppakken. Schaken kan ze (nog) niet, ze is nieuwsgierig of schaken nog te leren is. Denkspelen houden de hersens actief. Regelmatig afspreken om het spel te spelen, er beter in te worden en dat met een kop koffie of thee erbij lijkt haar gezellig. Wie zoekt ook een dam-maatje? Of, wie kan mevrouw leren schaken? Reageer op deze oproep door contact op te nemen met Gea.

Structureel
Midden-Drenthe

Wandelbegeleiders

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Smilde Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. We lopen wekelijks met een Gezond Natuur Wandeling vanaf de Tennisclub 't Kyllot. Elke maandag van 10 tot 11 uur. Daarna kopje thee/ koffie voor de liefhebber in de kantine voor de Tennisclub. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je!

Structureel
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Westerbork Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen van een halve dag aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. We lopen wekelijks in Westerbork op de donderdag van 13 tot 14 uur. Daarna drinken we een kopje thee/ koffie in De Huiskamer in Westerbork. Op maandag wandelen we in Smilde met een Gezond Natuur Wandeling. En op de donderdag in Beilen. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Voor meer info: Neem contact op met Esther.

Structureel
MaS
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Steunouder voor twee lieve kindjes 1,5 en 3

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor 2 lieve jongetjes in leeftijd van 1,5 en 3 uit Beilen zijn wij op korte termijn op zoek naar een leuke en fijne plek waar ze kunnen spelen! Vanwege de ziekte van vader is er behoefte ontstaan om het netwerk verder uit te breiden en zoeken ze ondersteuning op momenten dat vader voor afspraken naar het ziekenhuis gaat. Ben jij die liefdevolle steunouder dat betrokken wil blijven bij deze kinderen en liefdevolle gezin? Staan jullie klaar voor deze lieve sociale, ondernemende en leergierige kindjes? En hebben jullie wellicht de mogelijkheid om dit gezin extra op te vangen als de zorg van vader dat vraagt? Dan komen wij graag met je in contact! Wat zoeken we? Een steungezin dat voor een langere periode betrokken wil blijven bij dit gezin en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? De steunoudercoördinator komt graag kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Waar deze lieve kindjes een middagje in de week mogen zijn. • Een gezin zonder huisdieren, dat incidenteel kan worden ingezet als de zorg van vader dat vraagt. Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met Thérèse (Steunoudercoördinator bij Welzijnswerk Midden-Drenthe)

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder gezocht voor een jongetje van 3!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Op de koffie bij de vraagouders, ontmoet ik hun drie geweldige kinderen. Twee meiden van 12 en 14 jaar en een jongen van 3 jaar. Ze komen oorspronkelijk uit Syrië. En hoewel de moeder al redelijk goed Nederlands spreekt en verstaat, is dat voor de vader nog een uitdaging. Hij wil de Nederlandse taal wel heel graag leren maar spreekt vooralsnog Arabisch en Engels. Het gezin woont nu enkele jaren in Nederland en heeft het heel goed naar hun zin. Ze kennen nog niet veel mensen, waardoor zeker de vader veel alleen is met de kinderen. Wij zijn op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek voor hun 3-jarig jongen. Het liefst uit de omgeving Westerbork. Dit jongetje heeft een ontwikkelingsachterstand en daarmee de nodige ondersteuning nodig. Hij wordt graag voorgelezen, kan zich goed focussen op zijn blokjes en speelt graag op de trampoline. Ben jij die liefdevolle steunouder met veel geduld, die structuur kan bieden en duidelijkheid kan geven? Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat cultuur sensitief is; • Dat geduld en begrip heeft en actief wil bijdragen aan het emotioneel sterker maken van dit jongetje; • Waar deze jongen een middagje mag zijn. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag kennismaken! Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met: Thérèse.

Structureel

Anderen bekeken ook

Midden-Drenthe

Vrijwillige maaltijdbezorger

Welzijnswerk Ouderen

Smakelijk eten voor iedereen! De maaltijdvoorziening voor senioren in Midden-Drenthe maakt het mogelijk. Egbert Jan Catering uit Beilen maakt de maaltijden, vrijwilligers brengen ze rond. Zo is er ruimte voor een gezellig praatje. Vanuit oog voor elkaar, wordt de maaltijdvoorziening mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Welzijnswerk Midden-Drenthe, Egbert Jan Catering en de enthousiaste vrijwilligers. Naast dat de vrijwilligers de maaltijden bezorgen, maken ze graag tijd voor een praatje. Een mooi contact- én signaleermoment. Zo kan er wanneer nodig, extra hulp worden ingeschakeld. Help jij senioren in de gemeente graag? En vind jij het leuk om in Midden-Drenthe maaltijden te bezorgen? Er zijn routes in Beilen, Smilde en Westerbork. Aanmelden kan via ellen@egbertjancatering.nl. Daar kun je ook terecht met vragen.

Structureel
Midden-Drenthe

Spel en bewegen vrijwilliger Altingerhof

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Ben jij die vrijwilliger die samen met onze bewoners op leeftijd willen bewegen of een spel doen? Dan zoeken wij u! De beweeg en spel activiteiten worden naar kunnen van onze bewoners aangepast, zodat men deze ondanks hun beperkingen kunnen uitvoeren. Om deel te kunnen nemen aan bewegen of spel hebben ze u nodig. Om bij de beweegactiviteit te komen als wel weer terug op de woning. Tijdens de activiteit maakt u aanwezigheid mogelijk dat de bewoner de activiteit kan uitvoeren qua handelingen. Ook gaat u samen met de beweginsagogen een beweegactiviteit geven op de woensdagmiddag. De frequentie hangt af van uw wensen en het aantal vrijwilligers. Denk aan 1 keer per week of per maand. Bent u enthousiast, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Structureel
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Duofiets vrijwilliger

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Houdt u van fietsen en wilt u iets betekenen voor een ander. Dan zoeken wij u . Als vrijwilliger gaat u samen met een bewoner op een duofiets een fietstocht maken. Onze bewoners op leeftijd vinden het heerlijk om door de natuur te worden geraakt maar kunnen dit niet meer zelfstandig doen. Zij verheugen zich op u, om hen daarbij te ondersteunen. We hebben 2 duofietsen met electrische ondersteuning tot onze beschrikking en ook een rolstoel fiets. U wordt ingewerkt door een van onze fiets vrijwilligers of door onze beweegingsagoog.

Structureel
Midden-Drenthe

Vrijwilliger Atelier Café

Stichting Icare, locatie Altingerhof

Hoi, Houdt u / je van creatief bezig zijn, dan zijn we op zoek naar u/ je voor ons Atelier Cafe. Als vrijwilliger zet je / u creativiteit in om met onze bewoners mooie kunstwerken te creeëren. Dit kan variëren van kleuren van een mandala / volwassen kleurboek of plaat, maken van een schilderij tot het maken van een kaartje e.d. Er wordt van de vrijwilliger enig creatief inzicht of feeling verwacht maar boven al een warme lach en het geven van aandacht aan de bewoners staat centraal. Spreekt u dit aan neem dan contact met ons op.

Structureel
(kleine) groepen
Gooise Meren, Midden-Drenthe, Heerenveen, Deventer, Heerlen, Eindhoven, Bergen op Zoom, Rotterdam, Delft

Newsletter editor

Stichting id Fix

Voor deze hulpvraag is goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. The id Fix Foundation runs an international project, called Freethinkers International. We build a worldwide community of freethinkers to share ideas and stories. And to empower freethinkers who are living in countries where their ideas can get them into trouble. Where possible we try to support thos who are less fortunate than most of us because they live in circumstances where they can not speak freely or be who they are. Atheists in religious countries or families, LGBTQI+ in orthodox circles or in countries where it is still forbidden. Once every two weeks we send out a newsletter to our subscribers (over 2000). As a newsletter editor, you are responsible for selecting the blog posts that are in the newsletter, establishing with our media team what theme will be and which articles have to be published, and when. It will take 1 or 2 hours per week. Please google our website Freethinkers International, to get an idea of what we are doing and let us know if you want to become an active member of our worldwide community.

Structureel
MaS
Gooise Meren, Midden-Drenthe, Heerenveen, Deventer, Heerlen, Eindhoven, Bergen op Zoom, Rotterdam, Delft

Website editor

Stichting id Fix

Voor deze hulpvraag is goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Voor deze hulpvraag is goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. The id Fix Foundation runs an international project, called Freethinkers International. We build a worldwide community of freethinkers to share ideas and stories. And to empower freethinkers who are living in countries where their ideas can get them into trouble. Where possible we try to support thos who are less fortunate than most of us because they live in circumstances where they can not speak freely or be who they are. Atheists in religious countries or families, LGBTQI+ in orthodox circles or in countries where it is still forbidden. Members of the community can post articles, opinion pieces, stories, and more. Our team of web editors, checks if these posts are suitable for our website, and make adjustments if necessary. Please google our website Freethinkers International, to get an idea of what we are doing and let us know if you want to become an active member of our worldwide community.

Structureel
MaS
Midden-Drenthe

Sportclub, de Stroom zoekt vrijwilligers.

Joke

GSC de Stroom is een vereniging waarbij mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een sport kunnen beoefenen. Voor het fietsen op de dinsdagavond zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen fietsen. Liefst ook iemand die op een tandem wil/kan fietsen. Is dit ook iets voor jou? Wij fietsen op de dinsdagavond, 14 mei t/m 16 juli, De avond begint om 19.00 en het traject is 15 à 20 km per avond in de omgeving van Beilen. Het startpunt is het dagcentrum De Westhoek aan de Reigerlaan te Beilen. Misschien lukt het niet om elke keer te fietsen maar wij zijn extra mensen nodig omdat het natuurlijk ook vakantietijd is en niet iedereen elke dinsdagavond mee kan fietsen. Joke

16-07-2024 en 9 meer
Midden-Drenthe

Fietsmaatje gezocht.

Joke

Voor het fietsen op de dinsdagavond zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen fietsen. Liefst iemand die ook op een tandem wil/kan fietsen. Is dit ook iets voor jou? Sportclub DE STROOM is een vereniging, waarbij mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking recreatief sport kunnen beoefenen onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Fietsen: dinsdagavond in de maanden mei t/m juli. ( 14 mei t/m 16 juli 2024) De avond begint om 19.00 uur en het traject is 15 à 20 km per avond. Misschien lukt het niet om elke keer te fietsen maar wij zijn extra mensen nodig omdat het natuurlijk ook vakantietijd is en niet iedereen elke dinsdagavond mee kan fietsen. Kijk voor meer informatie op onze website.

16-07-2024 en 9 meer