Met een goed gevoel naar huis

"Altijd met een goed gevoel naar huis"

Lees het verhaal

Op weg richting de toekomst

Abdulrazzaq Alyaremi (31) is werkzaam als maatschappelijk begeleider en tolk bij Vluchtelingenwerk. Hij vertelt graag over hoe hij als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk terecht is gekomen.

Lees het verhaal

"Je krijgt er veel voor terug"

“Met kinderen werken vind ik het allerleukst”

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

"We kunnen het niet alleen"

Roely Aarssen (67) is vrijwilliger bij de Zonnebloem Beilen/Westerbork. Sinds 2012 coördineert zij het bezoek aan mensen met een lichamelijke beperking. Ook regelt ze uitstapjes en vakanties.

Lees het verhaal

"Met elkaar kan veel"

Als 11-jarige wilde Jorn Hordijk graag een speelveldje in zijn buurt. Hij had hiervoor al helemaal een plannetje uitgedacht. Tot zijn verbazing werd hij door de buurtwerker en de wethouder gevraagd om zijn plan toe te komen lichten. En zo kwam dat speelveldje er echt: “Daardoor ontstond de gedachte dat er met elkaar heel wat gerealiseerd kan worden”.

Lees het verhaal

Met elkaar plannen maken

In gesprek met Robert Schilstra uit Beilen. Robert zit sinds juni 2022 in het bestuur van de Stichting Buurtgebouw Beilen-West. Beter bekend als Buurtgebouw de Raat. 

Lees het verhaal

Levensboek maken

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Belangrijk is dat het leuk is en je er voldoening uithaalt. Leeftijdsverschil maakt daarbij niet uit. Een mooi voorbeeld zijn Susan Noija (47) en Willy Eleveld (95) die samen een levensboek maken. 

Lees het verhaal

15 en vrijwilliger

In gesprek met Jessica Beeris uit Beilen over het jongerencentrum Chill-in. Dat zit in het schoolgebouw van VOLTA in Beilen. Voor het vrijwilligerswerk dat Jessica doet, ontving ze een Jeugdlintje.

Lees het verhaal

"Je hoort erbij"

Vrijwilligerswerk dat zó leuk is dat je er niet eens aan denkt om wat anders te zoeken. Marrie Kleine (79) en Eeuwe Jansen (83) kunnen erover meepraten. Zij schenken al meer dan 25 jaar koffie in de Karspelhof in Beilen. “Ik vind het leuk werk en ik doe het met plezier”, zegt Eeuwe. Daar denkt Marrie net zo over: “Mensen zijn blij om je te zien en ze missen je als je er niet bent. Je hoort erbij.” Eeuwe beaamt dat: “Ik ga ook weleens gewoon langs om een praatje te maken.”

Lees het verhaal

Al 50 jaar vrijwilliger

In gesprek met Henk Kalk uit Hijken. Hij doet vrijwilligerswerk, want het doet hem goed iets voor anderen te doen. Officieus kan hij zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger vieren. Nu praten we over zijn voorzitterschap bij de Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe.

Lees het verhaal

'Het geeft voldoening'

We treffen elkaar in het gebouw aan de Nassaukade in Beilen, waar Joke haar werkzaamheden uitvoert. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is hier gevestigd. Joke is vaak achter de computer te vinden. Ze beheert de ‘achterkant’ van de website www.middendrenthevoorelkaar.nl. Dat is hét online platform voor elke inwoner van Midden-Drenthe die vrijwilligerswerk wil doen. Je kunt hier je hulp aanbieden of zelf een oproepje doen.

Lees het verhaal

Taalmaatje

Op woensdagmiddag om 14.00 uur heb ik een afspraak met Karin van der Hoek  en Jan van der Heide maar ik ben een beetje vroeg. Karin is sinds twee jaar het taalmaatje van Jan. Aan tafel zitten ze allebei met het hoofd boven de mobiele telefoon. Karin helpt Jan bij het installeren van de nieuwe QR-code voor de boosterprik. Nog niet zo simpel aan de opmerkingen te horen.

Lees het verhaal

Samen de klus klaren

In gesprek met Arie de Bruijn, voorzitter van Humanitas Midden-Drenthe

Lees het verhaal

De groene stap

Op een koude, grijze winterdag spreek ik Olga Wijnands en Emy Noya in het tuinhuis van De Groene Stap. De Groene Stap is een milieuvriendelijke moestuin in het dorp, waar mensen zelf hun groente en fruit kunnen oogsten. Bij De Groene Stap zijn 15 vrijwilligers actief. Olga en Emy zorgen samen voor de coördinatie. Olga houdt zich bezig met het dagelijkse reilen en zeilen in de tuin en Emy met de bestuurlijke taken. Beide zijn ze (bij goed weer) bijna dagelijks in de tuin te vinden.

Lees het verhaal

Prettig alleen op pad

Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten. Bij vrijwilligerswerk wordt vaak gedacht aan het actief zijn voor een club of voor een vereniging. Samen dus. Maar je kunt ook vrijwilligerswerk in je eentje doen. Omdat je lekker je gang wilt gaan. Neem nu Hans Bos. Hij is een verzamelaar van zwerfafval.

Lees het verhaal

Dorpsvereniging Smilde

In gesprek met Manouk Warries, voorzitter van Dorpsvereniging Smilde.

Lees het verhaal

Thoes in 't groen

In gesprek met Anja Nijland en Mandy van Ingen, werkzaam bij Thoes in ’t Groen

Lees het verhaal

Aan de slag

In gesprek met Lute van de Bult sr., Voorman Werkgroep ‘t oude kerkhof Beilen

Lees het verhaal

Wandelmaatje

In gesprek met Anke Berg en Martine Seijsener, beiden werkzaam bij Cosis.

Lees het verhaal

In gesprek met Peter

In gesprek met Peter Vereijken, voorzitter van de Dierenweide Stroomdal

Lees het verhaal

Buurtacademie Hooghalen

In gesprek met Ada Boer, werkgroep buurtacademie Hooghalen

Lees het verhaal

Hanneke vertelt...

In gesprek met Hanneke Boer, beheerder dorpshuis Hijken en vrijwilliger dorpsvereniging Smilde.

Lees het verhaal

Het witte zand

We ontmoeten Lute van de Bult jr. op een frisse, winderige vrijdagochtend op een open plek in het bos bij Hooghalen. Lute is vrijwilliger bij de werkgroep, die “Het witte zand” onderhoudt. Hij is in gezelschap van Thijs Blom, medewerker bij Landschapsbeheer Drenthe. Thijs begeleidt de vrijwilligersgroep.

Lees het verhaal

Iedereen heeft een talent

Remko, hoe is het ooit eens allemaal begonnen?

Lees het verhaal